Известие

Collapse
No announcement yet.

Как работи механизма за вдигане на стъклата?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
    Работата стана с нов механизъм.
    Не знаех само че стъклото се закопчава за шейната, а не се подпира на нея. Другото мина лесно.
    Благодаря на всички.

към н_нетов - всъщност има една ролка в горния край на шейната и след нея започва накрайника.
    Е то закопчаването е просто и достъпно.
    На времето и аз смених механизма, щот ме хвана канапа да правя стария, който още се търкаля някъде из гаража.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

към н_нетов - всъщност има една ролка в горния край на шейната и след нея започва накрайника.
      В действителност механизмите са два. И по-добрия механизъм е с двете ролки.
      На лявата (шофьорска) врата има ролка и горе и долу. А на дясната само горе.
      Аз предполагам, че механизма в лявата ми врата е сменен и затова питах някой от по-запознатите майстори на алфите дали знае някакви подробности за вариантите на механизма и по-конкретно за година на промяната. Ама явно никой не знае или не иска да каже.
      Закачам и две снимки за да се види, че наистина има разлика. Първата е на лявата врата.
      Attached Files
      Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

Ами може и да не е сменян. Все пак е Алфа Минал е някой и е пльснал първия попаднал му механизъм. Може от друга паритда да е взел, може да са сменяли доставчик и твоята да са я сглобявали между партидите, а може и съвсем умишлено да е това.
        Last edited by Old Fox; d.m.y г., 14:06.
        Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
        ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
        Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Ами може и да не е сменян. Все пак е Алфа ......

Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

Working...
          X